Καινοτόμα Διαδραστική Εφαρμογή Λογισμικού Car Sharing

Ένας εύκολος, πρακτικός και αξιόπιστος τρόπος μετακίνησης που συνδυάζει την προσωπική μετακίνηση με την επίτευξη λιγότερων αυτοκινήτων στους δρόμους και στη μείωση του CO2 σε ετήσια βάση

“Διαφορετικό” μοντέλο μετακίνησης

Μέσω της διαδραστικής εφαρμογής λογισμικού, που έχει υλοποιηθεί από την BRAINBOX A.E., η όλη διαδικασία ενοικίασης ενός αυτοκινήτου, από το κλείσιμο μέχρι και την επιστροφή του, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του κινητού τηλεφώνου. Το κυριότερο πλεονέκτημά του Car Sharing είναι πως απαλλάσσει το χρήστη από τις πάγιες υποχρεώσεις που έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων, όπως η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα, τα service κ.ο.κ. 

Η διαδικασία μίσθωσης είναι πολύ απλή.
Ο χρήστης πλησιάζει το όχημα και μέσα από την ειδική εφαρμογή “σκανάρει” το QR Code που βρίσκεται στο παρμπρίζ ή συνδέεται αυτόματα με το bluetooth του οχήματος. Το όχημα ξεκλειδώνει αυτόματα τις πόρτες ενεργοποιώντας το immobilizer. Το όχημα είναι έτοιμο για χρήση και η διαδικασία της μίσθωσης ξεκινάει.

Κατά την επιστροφή του οχήματος, ο χρήστης χρησιμοποιώντας και πάλι την εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο βγαίνει από το όχημα, ενώ έχει αφήσει το κλειδί στην ειδική υποδοχή εντός του οχήματος, και το κλειδώνει. Η μίσθωση σταματά και ο χρήστης ενημερώνεται για το κόστος χρήσης.

Car Sharing Presentation

Εφαρμοσμένη Ελληνική τεχνολογία από το 2019